Onder constructie

Van De Weide 13 naar De Weide 5, een nieuw adres en een nieuw kattenhotel

Het was lange tijd een droom en in juli 2021 was het zover….. ons kleinschalige kattenhotel op De Weide 13 in Houten met acht privékamers, een speelruimte en buitenren opende haar deuren. Vanaf de eerste dag was het hotel volgeboekt en het is daarna eigenlijk niet meer rustig geweest. De vraag was overweldigend, de reacties hartverwarmend. 

Er hebben zoveel leuke, grappige en bijzondere katten gelogeerd en even zoveel lieve en enthousiaste baasjes met wie ik in de afgelopen jaren een fijne band heb opgebouwd. Toch hebben we met pijn in het hart begin 2023 het besluit genomen om het hotel na de zomer van 2023 te sluiten. De omvang van het hotel, de combinatie met het katten trimmen en mijn gezondheid (progressieve artrose) trok een grote wissel op ons privéleven. De lange dagen van ’s ochtends 7 tot soms ver na middernacht bleken een te zware fysieke belasting. Ik kon het hotel niet meer runnen zonder hulp van vrijwilligers. De laatste maanden werd vanuit alle hoeken hulp aangeboden en zelfs enkele lieve klanten hebben spontaan bijgesprongen. 

Het is nu begin 2024 en is er veel gebeurd. Het kattenhotel aan De Weide 13 is dicht. Het huis is verkocht en na een korte tussenstop in een tijdelijke huurwoning zijn we net verhuisd naar De Weide 5. Ik ben herstellende van een operatie aan mijn voet en eind november 2024 is nog een knievervanging gepland. Desondanks wil/kan ik mijn passie voor katten niet opgeven. Er komt een nieuw kattenhotel, maar dit keer kleinschaliger en minder bewerkelijk in onderhoud.

De bouw van vier leuke privékamers op zolder is van start gegaan. Elke kamer krijgt een raam met vensterbank zodat de katjes naar buiten kunnen kijken en een frisse neus kunnen halen. De kattenmeubels zijn er nog met de bedjes, twee kamers krijgen een bedstee en natuurlijk ontbreken de klimbomen, krabpalen, speelgoed en veel liefde en persoonlijke aandacht niet. De zolder beschikt over airco en er is nog een kleine zolder om te ravotten en te spelen. 

 De planning is dat de kamers tussen half maart en begin april klaar zijn. Dat komt mooi uit want ik mag 7 maart uit het gips en popel om weer aan de slag te gaan. De boekingen komen als vanouds gestaag binnen. In de periode 23 juli tot half augustus zijn alle kamers al bezet en ook voor en na die periode zijn al aardig wat kamers besproken. Voor degenen die nog geen opvang hebben geregeld, is het advies om niet te lang te wachten met het vinden van een geschikte plek want ook bij mijn collega’s loopt het storm.

Ons hotel is overigens niet meer het hele jaar geopend. Ik neem het advies van de artsen om het wat rustiger aan te doen graag ter harte. Minder kamers, minder katten en minder trimmen. Niet meer de 30-40 afspraken per week die vorig jaar geregeld gepland stonden. En het hotel is van begin november tot half maart dicht. Daardoor is er ruimte voor eventuele operaties en kunnen we zelf ook nog een beetje van het leven genieten. 

Neemt niet weg dat ik met ontzettend veel zin en enthousiasme aan de slag wil met de inrichting van de kamers. Dat zal met een gipsvoet nog even moeten wachten maar foto’s van de nieuwe kattenkamers komen op de website zodra de bouw wat verder gevorderd is. De stijl van het kattenhotel wordt voortgezet dus de foto’s die nu op de website staan, geven een goed beeld.

Vanaf half maart hoop ik ook weer op pad te kunnen met de trimbus. Een afspraak maken kan tegen die tijd via What’s app of via het contactformulier op de website. Een trimafspraak boeken tijdens het verblijf van uw kat? Dat kan eenvoudig via de website tegelijk met de reservering voor het kattenhotel.

Wij zijn druk bezig met het vernieuwen van de website. Tot die tijd kun je voor reserveringen bellen naar 0624244393.